Het contactmoment voor de kinderen van de eerste kleuterklas

Het contactmoment in de eerste kleuterklas doen we vanaf dit schooljaar samen met de ouders op afspraak. Via deze link kun je inschrijven voor het contactmoment voor de kinderen van de eerste kleuterklas.


Het centrum voor leerlingenbegeleiding of CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en schooldirecties een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. Het CLB is ontstaan uit een fusie van de vroegere PMS-centra en het medisch schooltoezicht.

In een CLB werken onder andere artsen, maatschappelijk werkers, pedagogen, psychologen, psychologisch assistenten en verpleegkundigen. Onze dienst bestaat uit +-38 medewerkers en we begeleiden ongeveer 12.000 leerlingen uit de regio Oostende-Gistel + uitlopers tot in Oostduinkerke en Aartrijke.

Die verschillende vakmensen werken samen in een (multidisciplinair) team om het welbevinden van leerlingen te bevorderen doorheen hun schoolloopbaan. Het gaat er dus om de leerling zich goed te laten voelen zodat hij zijn kennis en vaardigheden in de beste omstandigheden kan ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat de verschillende vakmensen van een CLB in team werken. Je kan onze psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers, artsen en verpleegkundigen spreken op het centrum of op school (best na afspraak).

De chat is geopend op maandag, dinsdag en donderdag tussen 17u en 21u. Op woensdag gaat de chat reeds om 14u van start. Dit eveneens tot 21u. Tijdens de vakantieperiodes van de scholen en de feestdagen is de chat gesloten.

Voor meer info of om direct met de chat aan de slag te gaan, surf naar www.clbchat.be.

Je bent op zoek naar een studierichting. Een richting die goed bij je past en die je alle kansen geeft voor jouw toekomst.

Onderwijskiezer helpt je in die zoektocht.

Onderwijskiezer is bedoeld voor leerlingen, ouders, leerkrachten, CLB-ers, … kortom voor iedereen die op zoek is naar objectieve, onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie over het gehele onderwijslandschap.

Surf naar: www.onderwijskiezer.be